2009. február 28., szombat

New York

Két hete jártunk NY-ban Ákossal, Petivel és Ferivel (aki ott lakik), hogy egyrészt megkóstoljuk a Brooklyn Lager sört, másrészt kulturálisan is fejlődjünk kicsit. Nagyon vártam már az utat, de nemcsak ezért esett rosszul, hogy végig beteg voltam. :)

Nem akarom hosszúra nyújtani a történetet, de NY-ba mindenkinek ajánlom az utazást. Nagyon szép, jó hangulatú város, sok-sok látnivalóval amiket a filmekből már mindenki ismer. Megnéztük a Szabadság Szobrot, a Modern Művészetek Múzeumát, a Guggenheim Múzeumot, a Metropolitan Múzeumot, a Central Parkot, a Wall street környékét, a Bevándorlási múzeumot és még sok-sok egyéb látnivalót.

A szabadság szoborhoz kompon mentünk ki, és számomra meglepetés volt, hogy nem is olyan nagy cserébe a szigetről ahol van, nagyon jó képeket lehet készíteni a felhőkarcolókról. A komp ami kivisz a szoborhoz visszafelé megáll egy másik szigeten is, ahol anno a hajóval érkező bevándorlókat fogadták és rakták karanténba mielőtt továbbutaztak az USA többi részébe. Itt működik a bevándorlási múzeum, ahol érdekes adatokat lehet megtudni a témával kapcsolatban.

A Metropolitan és a Guggenheim múzeumot azt hiszem nem kell bemutatnom senkinek. Nagyon nagyon élveztem a látogatásukat, viszont csak a Metropolitan végignézésére rá lehet szánni egy hetet, így az ott töltött 3 óra csak bemelegítésnek volt jó, még mindenképp vissza fogok oda menni.

A Wall street környékén nem volt túl nagy nyüzsgés hétvégén, így nem tudtuk megkérdezni a bankárokat, hogy mi a véleményük a pénzügyi válságról. Készítettem viszont fényképet az utcán járőröző gépfegyveres őrökről, amint egy kiránduló osztállyal beszélgetnek arról, hogy melyek voltak a legjobb bankrablós filmek amiket eddig láttak. :)

A fényképeket hamarosan kiválogatom és feltöltöm, s akkor lehet klikkelni!

Addig is jó szórakozást a Kispál klipphez, amit Gergő ajánlott a figyelmembe épp az előbb:



S ráadásként itt van két video a NemEZ zenekartól akiket tavaly tavasszal hallottunk először Zsuzsival:




Nincsenek megjegyzések: