2008. szeptember 16., kedd

Chicago is the place to be!

Két héttel ezelőtt hétvégén Chicagoban jártunk a két Balázzsal, akik szintén ösztöndíjasok. Igazából egyikük ott ösztöndíjas, nála szálltunk meg.



Ezen az úton lakik Balázs

Balázs lakása a Michigan tóra néz, és közel van a belvároshoz, így a lehető legjobb helyre kerültünk. Péntek késő este értünk oda, és egyből indultunk is egy buliba a többi gyakornokkal, akik a cégénél dolgoznak. Egy többnyire latinok által látogatott klubban voltunk, ahol megismertem a Balkánon csak turbofolkként ismert műfaj spanyol változatát. Nem nyűgözött le, de azért jól éreztem magam a buliban, főleg amikor felfedeztük, hogy a hely össze van kötve a szomszéd klubbal és átmentünk is.





Másnap reggel elindultunk felfedezni a belvárost. Chicagoban rengeteg látnivaló van, ezért már az elején láttuk, hogy esélytelen lesz alaposan szétnézni. A Soldier Field-től indultunk, ami a város focicsapatának a Chicago Bears-nek az otthona. Innen kimentünk a Michigan tó partjára, ahol készítettem néhány képet a belvárosról. (Tomi megfertőzött a panorámakép-készítéssel, így olyat is kellet csinálnom :)) Továbbmenve egy mexikói felvonulásba botlottunk, ahol ütős és fúvós együtteseket és hagyományörzőket láttunk, de hallani sajnos nem hallottunk, mert nem nagyon akart elkezdődni a dolog amíg ott vártunk.



"The Bean"

Ezután a Cloud Gate felé vettük az irányt, amit a közvélemény csak "The Bean"-ként ismer (=A Bab). Ez egy nagyon érdekes és látványos polírozott fém szobor, ami nagy népszerűségnek örvend. Chicagonak jellegzetes az építészete, ez a filmekből is ismerős lehet mindenkinek. (Nekem személy szerint nagyon tetszik.) A belváros "szokás szerint" tömve van felhőkarcolókkal, ezek közül is legismertebb a 103. emeletes Sears Tower, amelyről gyönyörű kilátás nyílik az alatta elterülő városra. Megépítésekor a világ legnagyobb épülete volt, azóta azonban a Kula Lumpuri Petronas tornyok elkészültekor a második, majd Taipei 101 után a harmadik helyre csúszott vissza. (És épül a Burj Dubai, ami "természetesen" minden korábbi rekordot megdönt.) Az amerikaiak közben a tetőre szerelt hatalmas antennákkal próbáltak szépíteni... :)


A Sears Tower

Kicsit még sétáltunk a városban, fényképeztünk sokat, majd hazaindultunk, hogy a szombat esti bulit se késsük le. A Sound Bar-ban legtöbben az ázsiaiak voltak, de nagyon vegyes volt a társaság. Jó buli volt, főként a Hip-Hop bulit kevésbé.

Vasárnap reggel egy hajókázással kezdtünk a Michigan tavon. A hajó a híres Navy Pier-ről indul, ami a legtöbb turistahajó kiindulási pontja. A hajóról szintén remek képeket lehet készíteni a városról, ezt ki is használtam. Külön említést érdemel még a John Hancock Center, ami a második legmagasabb épület Chicago-ban, így természetesen felmentünk a 92. emeleten levő bárba inni egy narancslevet. Hatalmas élmény ilyen magasban az ablakban ülve beszélgetni, nézelődni! Aki erre jár, nézzen be mindenképp! ;)



Világítótorony a kikötőben

Sajnos rövid volt a hétvége, így a múzeumokra például egyáltalán nem jutott idő. :( Ha legközelebb jövök, azokkal kezdem a túrát!

Jó szórakozást a fényképekhez!

Nincsenek megjegyzések: