2008. július 18., péntek

EDS Experience

Sziasztok!

Csütörtökön találkoztam Andrással, egy EDS-nél dolgozó magyarral, aki egy egyéves vezetőképző programon (EDS Ambassador) van itt Planoban. Körbevitt az EDS marketingközpontjában az EDS Experience nevű előadáson, ami kifejezetten érdekes volt. Hatalmas ez a cég, és a HP-vel való összeolvadás után (ha sikerül), a világ hetedik(!) legnagyobb cége jön létre.
Az előadás profin megtervezett és előadott marketinganyag, melynek legfőbb célja, hogy az üzleti partnerek megnyerését segítse. Ezt persze úgy tűnik van is mivel alátámasztani, nem csak a levegőbe beszélnek.

Az csapat, ahol dolgozom az EDS hatalmas adatközpontjainak hálózatát menedzseli, így a munka 99%-ban technológiai. Ez szép feladat, tekintve, hogy az itteni adatközpont pl. 1 000 000 négyzetláb (kb. 92 000 négyzetméter) területű, telezsúfolva szerverekkel, hálózati eszközökkel, szünetmentes tápegységekkel, az ezeket összekötő kábelrengeteggel és a vezérlőteremmel. A biztonságra hatalmas hangsúlyt fektet a cég, a telepen pl. több különböző forrásból érkezik az áram, elképesztő mennyiségű gázolajat tárolnak a generátorokhoz áramszünet esetére, a belépéshez pedig még a hálózatmérnököknek is rendszeresen indoklással ellátott igényléseket kell leadni. Akinek nincs dolga, nem mehet be. Ez komoly katasztrófatervezésre vall, amire itt szükség is van. Eddigi tapasztalataim alapján sajnos a magyar cégkultúrában ez még egyáltalán nem honosodott meg (még a bankokban sem), így egy komolyabb áramszünet, árvíz, tűzvész a teljes cég tönkremenetelét okozhatja. Van hova fejlődnünk...
A srácok megígérték, hogy levisznek majd egyszer ide, remélem tényleg sikerül lejutni.

Mivel szeretnék az üzleti területek munkájába is belelátni, nézelődöm, hol kapcsolódhatok még be a munkába. Derek, a főnököm is támogat abban, hogy minél többet lássak a cégből, így ezzel várhatóan nem lesz probléma.
Igyekszem olyan helyet találni, ahol komplexebb üzleti elemzéseket és tervezést végeznek. Addig is elkezdem átnézni az idevágó irodalmakat, ne teljen hiába az idő. Egy könyvet már kaptam is, remélem hasznos (és érdekes) lesz elolvasnom. Utána legalább tudok majd miről beszélgetni Ádámmal, ha már kinn lesz Amsterdamban, mint Cisco Associate Systems Engineer aspiráns. :)

Holnap (szombat) reggel indulunk a Six Flags Hurricane Harbor víziparkba Andrással és néhány EDS-es barátjával. Kiváncsian várom, milyen lesz.

Jó hétvégét Nektek!

Szabi

Nincsenek megjegyzések: