2008. december 8., hétfő

Egy kis izgalom

Most már el tudom képzelni, milyen lehet, ha Pakson megszólalnak a szirénák. A gép előtt ülve egyszercsak nagyon hangos szirénaszóra lettem figyelmes. (Ez szép megfogalmazás; nehéz lett volna nem észrevenni ekkora hangerejű szirénát...) Először azt hittem, hogy tűzoltóautó, de pár másodperccel később már bent volt a szobában David, hogy tornádóveszély van. Nem igazán tudtam, hogy ez mit jelent, úgyhogy gyorsan felkaptam a kocsikulcsot és egy pulóvert, hogy tudjunk indulni ha kell. Láthatta, hogy nem igazán vagyok gyakorlott ilyen helyzetekben, mert mondt, hogy ha látjuk hogy kezd formálódni a tölcsér, akkor be kell ülni a fürdőkádba amíg elmúlik a veszély.

Szerencsére nem lett belőle semmi, de azért ezen a linken most mindenki megnézheti, hogy mit kell tennie tornádó esetén. Legközelebb már biztos nem autóval próbálkoznék tornádó esetén... :)

És itt a figyelmeztetés, amit kiadott a meteorológiai szolgálat:

==========================================================

Issued by The National Weather Service

Dallas/Fort Worth, TX
11:09 pm CST, Mon., Dec. 8, 2008

THE NATIONAL WEATHER SERVICE IN FORT WORTH HAS ISSUED A

* TORNADO WARNING FOR... COLLIN COUNTY IN NORTH CENTRAL TEXAS...

* UNTIL MIDNIGHT CST

* AT 1109 PM CST... NATIONAL WEATHER SERVICE METEOROLOGISTS DETECTED A DEVELOPING TORNADO NEAR PLANO..MOVING NORTHEAST AT 40 MPH.

* THE TORNADO WILL BE NEAR... FAIRVIEW... LUCAS AND ST. PAUL BY 1115 PM CST... MCKINNEY BY 1120 PM CST... NEW HOPE AND LOWRY CROSSING BY 1125 PM CST... PRINCETON AND MELISSA BY 1130 PM CST... FARMERSVILLE BY 1135 PM CST... BLUE RIDGE BY 1145 PM CST...

TAKE COVER IN A BASEMENT... OR ON THE LOWEST FLOOR OF YOUR HOME IN AN INTERIOR CLOSET OR BATHROOM. USE BLANKETS OR PILLOWS FOR COVER.

EVACUATE MOBILE HOMES FOR A STORM SHELTER OR PERMANENT BUILDING. IF NO SHELTER IS AVAILABLE... LIE FLAT IN THE NEAREST DITCH AND COVER YOUR HEAD.

A SEVERE THUNDERSTORM WATCH REMAINS IN EFFECT UNTIL 300 AM CST TUESDAY MORNING FOR NORTHEASTERN TEXAS.

==========================================================

Nincsenek megjegyzések: